zondag 16 januari 2011

Loesje

"2011. De plannen hebben 't alweer van de dagen gewonnen", stond deze week op mijn Loesje-scheurkalender. En het slaat zo op mij!

Voor 2011 heb ik zoveel plannen! Even een tipje van mijn lijst openbaar maken; Sofie's babykamer omtoveren in een grote-meisjes kamer, kinderkamer verkopen, werk zoeken en solliciteren, mijn boek afschrijven en opsturen, traphekjes weghalen, een andere auto zoeken, deze auto eerst uitmesten en wassen, administratie uitmesten en spaarplan schrijven, uitzoeken of we echt wel zo goedkoop uit zijn qua verzekeringen en elektra, kinderspeelgoed opruimen en deel weg doen, in de lente weer gaan sporten (in november mee gestopt), Sofie's fotoalbum bijwerken, nieuwe kat zoeken bij het asiel, vaker benen scheren en gezichtsmaskertje nemen, af en toe dagje weg met Richard..

Op zich allemaal helemaal geen probleem. Ware het niet dat ik het probeer met mijn lijst van 2010 te combineren; goed voor de kinderen blijven zorgen, mijn deel van het huishouden bijhouden, genoeg tijd voor geliefde inruimen, vrijwilligerswerk doen (ongeveer 6 uur per week) voor Vluchtelingenwerk, kinderen van en naar peuterspeelzaal brengen, wekelijks naar ouder- en kind-gym met beide peuters, blog bijhouden, recepten posten, Hyves bijhouden, regelmatig met mijn vriendinnen en zus (af)spreken, leuke uitstapjes doen met de kinderen, af en toe tijd voor mezelf inplannen, voordelig boodschappen doen en de uitverkoop in de gaten houden, vaak genoeg mijn gezicht laten zien bij familie, de kat borstelen en met hem naar de kattensalon, vaker het konijnenhok verschonen en meer tuinieren...

Gelukkig bood de Loesjekalender alweer uitkomst: "Echt duurzaam is gewoon minder willen". En daarmee heb ik meteen een nieuw voornemen; mijn lijsten met wensen en plannen inkorten! Nu nog even een gaatje in mijn agenda vinden om dat te gaan doen.

1 opmerking:

Gezellig dat je meeleest! Laat je ook een berichtje achter?