vrijdag 8 juni 2012

Onrustige week

Onze hele week is na Sofie's vermissing vrijdag, onrustig gebleven. Ongeveer net zo onrustig als het weer. Het ene moment zonder jas buiten stoepkrijten, het andere moment kletsnat op de fiets en schuilen voor het onweer.

Sofie had gewoon een echt pechweek. Gisteren kon ik mijn fiets niet goed houden en viel ze, terwijl zij achterop zat, met fiets en al om. Een schrammetje op haar hand, een blauwe plek op haar been en heel veel tranen van de schrik waren het gevolg. Vandaag speelde ze met Tygo in de achtertuin. Tygo was druk bezig met vegen en botste met de achterkant van de bezem tegen Sofie's lip. Een bloedlip en wederom traantjes als gevolg natuurlijk. Ze had echt haar week niet.

De dagen waren onrustig. Tygo was dwars, zodra hij een kans rook om dwars te zijn. Even lekker een weekje terugvallen in de peuterpuberteit. Sofie was juist erg aanhankelijk en wilde het liefst de hele week thuisblijven bij Richard of bij mij.

Ook de nachten waren deze week onrustig. Tygo riep ons een paar keer uit bed met nachtmerrie's. De ene keer werd hij opgegeten door de wolf van Rood Kapje (het Sprookjeshof is toch niet zo onschuldig als het zondag nog leek), het andere moment had hij last van dinosaurussen die hem achtervolgden. Sofie plaste twee keer in haar bed, wat eerder ook nog niet voorgekomen was. En zelf sliep ik ook niet echt ontspannen. Heel veel intensieve dromen over vrienden van vroeger, over mijn moeder, over hoe wij ineens gedwongen worden met ons hele gezin te verhuizen naar een ontzettend klein flatje; waar ik dan doodongelukkig zat te zijn en natuurlijk ook over hoe ik mijn kinderen steeds kwijt raak.

Na een lange, vermoeiende, week is het nu eindelijk weekend. Morgen ga ik een dagje shoppen met mijn zus, Richard gaat met Sofie de school schoonmaken en Tygo gaat voor een keertje met oma naar zwemles. Ik ben ook wel toe aan een dagje voor mezelf! En zondag liggen de studieboeken weer op me te wachten.

Ik wens jullie ook allemaal een ontspannen weekend toe en nogmaals bedankt voor jullie hartverwarmende reacties!

5 opmerkingen:

 1. Inderdaad... wat een week, hier roepen de kinderen heel af en toe ook een s'nachts door iets wat ze hebben gedroomd en ze daar dan bang van waren of van geschrokken maar ze hebben nog nooit kunnen vertellen waarvan juist...
  Veel plezier hoor morgen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ahh arme meid! zit idd niet mee. Hopen dat volgende week alles weer mee zit!! sterkte ermee groetjes elise

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat kan een week dan lang duren he? Heel veel plezer vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn even wat tijd voor jezelf! Wat kunnen de narigheidjes elkaar dan opvolgen en opstapelen hè?! Volgende week weer beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Na regen, komt zonneschijn! Hopelijk is het nog gelukt om in de boeken te duiken.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je meeleest! Laat je ook een berichtje achter?