maandag 18 juni 2012

Arrogante assistente

Vorige week vrijdag moest ik even bij de huisarts een plasje inleveren van Sofie. Ze klaagt al maanden over buikpijn, dus we gaan kijken of ze geen blaasontsteking heeft. De huisarts zei alleen maar; kom maar even een plasje brengen. Dus ik heb met Sofie een plasje gebracht. Tenminste, dat was de bedoeling.

Kom ik met haar bij de huisarts om 12 uur, staat er een bordje op de balie; gesloten wegens lunchpauze. Dus ik kijk wat zoekend om me heen. Nergens een bordje over de tijden te vinden. Geen verwijzing van 'lever hier uw plasjes in'. Daarom springen we eerst weer op de fiets om Tygo te halen van school. Aan het einde van de middag leveren we het plasje alsnog in.

Vandaag kon ik bellen voor de uitslag, maar aangezien ik toch in de buurt was, liep ik maar even langs. De assistente vertelde mij dat het plasje niet goed was voor de test, want het had waarschijnlijk te lang gestaan, waardoor er teveel bacteriegroei was geweest. Dus ik heel vriendelijk; ja, dat kan wel kloppen, want jullie hadden net lunchpauze, daardoor heeft het een paar uur in mijn tas gezeten.

Assistente: 'Lunchpauze? Wij gaan nooit dicht voor de lunchpauze."
Ik: "Nou, ik was hier vorige week vrijdag en toen stond er een bordje 'gesloten wegens lunchpauze."
Zij: "Nee hoor, dat kan niet."
Ik: "Nou, er stond toch echt zo'n bordje, hier op de balie."
Zij: "Dan was het vast twee weken geleden en niet vorige week en toen hadden we een vergadering, geen lunchpauze. Maar dat plasje was toch niet goed, want het had een ochtendplas moeten zijn."
Ik: "Nou ja, hoe dan ook, ik zal even een nieuw plasje brengen. Want mijn dochtertje heeft flinke buikpijn gehad en..."
Assistente valt me in de reden: "Ja, dat las ik al ja. Maar als het geen ochtendplas is, dan hebben we er natuurlijk niks aan, he?"

Nou ja zeg. Dus morgenochtend maar weer een plasje opvangen. En dit keer moeten we hem zelf maar naar het ziekenhuis brengen, dan is hij verser. Wel zei ze nog dat we hem daar ook wel in de brievenbus konden doen, maar dan duurde de uitslag ook langer. Kennelijk is er in de brievenbus minder bactergroei dan in mijn handtas.

Zucht. Ik heb het gewoon niet zo op arrogante assistentes.

5 opmerkingen:

 1. Ik zou hierover toch iets melden aan de huisarts. Geoown na het consult vragen of je ergens een klacht kunt indienen en of het zin heeft om dat te doen. Zeker weten dat hij luistert.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wie wel zeg, tsjonge wat een vervelend mens! Hoop eigenlijk dat het plasje wat oplevert, dan raakt Sofie ook van haar buikpijn af.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. sja, waarom ze dat dan blijven volhouden he...
  hopelijk komt er toch iets uit dat de buikpijn kan verholpen worden he

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aargh, wat een hondse assistente! Ik zou het tegen je huisarts zeggen hoor! Wat is dat nou voor manier van doen. Zeker in zo'n beroep, hoor je toch klantvriendelijk te zijn. Ik heb ontzettende moeite met dit soort mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt, ik weet niet wat het is, maar ik heb altijd nare ervaringen met doktersassistenten in Nederland (misschien ligt het aan mij?). Eerste keer dat ik een blaasonsteking kreeg toen ik net was verhuisd om te studeren, belde ik met de dichtstbijzijnde huisarts. Nee, ik kon geen afspraak maken want dat moest per se voor 9 uur.

  Ik: ja maar, ik voel het nu pas opkomen (rond 12 uur), en ik wil niet het weekend ermee wachten (het was vrijdag).
  Zij: ja dat kan echt niet hoor, je moet echt voor 9 uur bellen.
  Ik: ja maar, toen had ik nog geen klachten en ik wil toch graag antibiotica voor het weekend.
  Zij: Nee het kan echt niet, je moet echt bellen voor 9 uur. Ik: Ja maar ik heb echt last, ik voel dat ik een lichte blaasontsteking heb.
  Zij:kom dan toch maar een plasje brengen, maar de volgende keer echt voor 9 uur he!

  ....

  Einde van het liedje: ik kreeg een veel te zware kuur mee (want de arts had mij dus niet gezien, en zich voornamelijk gebaseerd op het feit dat ik een aantal jaar daarvoor een nierbekkenontsteking had gehad) met als gevolg dat ik nu 10 jaar lang met de bijwerkingen loop: schimmelinfecties. Nu ga ik niet meer naar de dokter trouwens.

  M

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je meeleest! Laat je ook een berichtje achter?