woensdag 9 mei 2012

Efficiënt en stressloos

Zucht. Ik keek net om me heen en dacht.. ik wilde dat ik efficiënt en stressloos kon huishouden. Er zijn echt mensen die dat kunnen. Altijd de boel aan kant, altijd gezellig en opgeruimd. Fluitend wat kruimeltjes van de tafel vegen.
Nou, je wilt hier nu niet onverwacht op visite komen hoor. Of wacht, beter gezegd; ik wil nu niet dat hier iemand onverwacht op visite komt. Als 'vlucht' maar snel de pc aangezet en eventjes, ja echt eventjes maar, forummen met een kopje thee op 'antroposofie en het kind'. En nog even een blogje schrijven. Maar ik moet er straks echt weer aan geloven; zwijnenstal uitmesten, stofzuigen, afwas, was.. en alvast Tygo's verjaardag voorbereiden. Niet vergeten om foto's op te halen bij de Hema. En regenlaarzen kopen voor de kinderen. Ze op tijd van peuterspeelzaal en school halen. Zucht.
Vanavond is er ook geen tijd om te poetsen, want dan heb ik eerst om vijf uur, twee uur college en daarna nog twee uur ouderavond op de Vrijeschool. Dus, hup, *geeft zichzelf een schopje onder de kont* aan het werk!

Iemand nog leuke tips om het huishouden wat op te vrolijken? Hoe motiveren jullie jezelf?


PS. Voor wie ook op het 'antroposofie en het kind-forum' leest wat ik schrijf.. gelukkig kan ik wel efficiënt en stressloos bloggen :)

6 opmerkingen:

  1. Ik heb een deugd, een scheut ajax limoen door mijn sopje en heel hard Phil Collins draaien en ik ga als een tierelier

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik dacht al, waar las ik dit eerder ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En oh ja, en heel hard Dolly Parton wil het hier nog wel eens doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja, een muziekje erbij is inderdaad wel een goede tip. Omdat de kinderen er vaak bij zijn als ik poets, zal het wel K3 worden :)
    Ik heb nu ook een goede stok achter de deur: Tygo's verjaardag. Een middag met een kinderfeestje en een dagje met vrienden en familie kan wonderen doen. Jammer alleen dat het na afloop vaak weer zo'n grote bende is ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Everything is very open with a really clear clarification
    of the challenges. It was definitely informative.
    Your site is very helpful. Many thanks for sharing!
    Feel free to surf my blog - forja

    BeantwoordenVerwijderen
  6. You really make it seem so easy with your presentation but I find this
    matter to be really something which I think I would never understand.
    It seems too complex and extremely broad for me. I am looking forward for your next post, I will
    try to get the hang of it!
    Here is my web site :: Instalación geotermia en Cuenca

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je meeleest! Laat je ook een berichtje achter?