zaterdag 5 mei 2012

Feestweek

Ken je dat gevoel dat je de laatste tijd te weinig hebt bijgekletst met je vrienden/ vriendinnen? Meer te vertellen hebt dan je in een uurtje koffie kwijt kunt? Dat heb ik hier nu ook een beetje. Zoveel hebben we meegemaakt deze week! Nou, houd je vast, hier komt het...

Het was voor ons deze week een geweldige, maar ook bijzondere, vreemde en vermoeiende week. Natuurlijk hadden we dinsdag ons grootste feest ooit. Onze bruiloft, waarin mijn lieve vriend man mij na ruim 7 jaar het ja-woord gaf.
Maar wij zijn niet de enigen die het druk hadden deze week. De Koningin zag ik bijna dagelijks op het nieuws met een ander hoedje. Maandag in Veenendaal voor Koninginnedag, gisteravond op de dam in Amsterdam en nu weer in Brabant, waar de overvoice van het journaal ter afsluiting meedeelde dat de Koningin vanavond het bevrijdingsconcert zal bijwonen zonder hoed.

Ook wij hebben maandag feest gevierd. Tygo was niet helemaal fit, dus die parkeerden we lekker een ochtendje bij opa, die ook geen zin had in slenteren over de markten. Richard, Sofie, mijn schoonmoeder en ik gingen ondertussen lekker los tussen alle tweedehands koopjes. We kochten puzzels, voorleesboekjes (o.a. de sprookjes van Dick Bruna voor 50 cent per stuk!), wat magnetisch speelgoed, my little pony's voor Sofie en de dvd Knorretjes Grote film.
Die avond stonden mijn vriendinnen en zus op de stoep. Ja hoor, de avond voor de bruiloft werd ik getrakteerd op een vrijgezellen-etentje. En het was enorm gezellig!

Nadat wij van dindag op woensdag in (o.a. een hartvormig bubbelbad van) onze hotelsuite hadden nagenoten van een geweldige trouwdag, was ik vooral heel erg moe. Het werd verder een rustig dagje, waar we nog even in het zonnetje het graf van mijn moeder bezochten.
Donderdag was er meteen weer actie; Sofie had buikgriep. Ze gaf over op ons bed (waarom altijd op ons bed, met al dat grote beddengoed, waarom nooit in hun eigen bed?) en over de bank. Zelf was ik ook verre van fit en heb met een klein griepje met Sofie meegeslapen. Vrijdag ging het gelukkig alweer wat beter, maar deden we het nog rustig aan. Natuurlijk erg rustig om 20 uur, want toen hielden we twee minuten stilte. wat mij betreft een belangrijke gewoonte, dus die houden we in ere.

Vandaag was iedereen gelukkig weer beter. Ik moet zeggen dat lopen nog niet helemaal lekker gaat (door mega blaren van prachtige trouwschoenen), maar dat weerhield ons er niet van lekker naar het bevrijdingsfestival te gaan. Erg leuk dat ze een kinderveld hadden ingericht met springkussens, draaimolen, poppenkraam enz. we hebben in het zonnetje op het gras genoten van een zak Churro's en bekertjes cola en appelsap. Een heel ander festival dan dat we vierden voordat we kinderen kregen, maar evengoed erg feestelijk ;)
Toen de zon rond half vijf zich achter de wolken verstopte, zijn we lekker naar huis gegaan. Daar hebben we op de bank patat met salade gegeten en genoten van Knorretjes Grote Film.

Morgen is het koekjesbakdag. De kinderen trakteren komende week op de basisschool, de peuterspeelzaal en op dansles op hartjeskoekjes om te vieren dat papa en mama getrouwd zijn. Maar daarvoor moeten deze papa en mama en de kindjes eerst nog wel een paar uurtjes de keuken in!

En maandag.. maandag is alles weer normaal. Dan gaat Richard weer naar zijn werk. Dan gaan de kinderen weer naar school. Dan zal ik overdag het huishouden een beetje bijeenrapen. En 's avonds weer gewoon naar college. Alles is zoals het was. Maar dan getrouwd.

1 opmerking:

  1. En dan heb je het ineens over je 'man', en dat voelt dan zo raar om te zeggen. En iedereen die het hoort vindt het heel normaal, behalve jijzelf ;-) Maar het went kan ik je vertellen.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je meeleest! Laat je ook een berichtje achter?