zondag 20 mei 2012

5 jaar geleden

Het is vandaag precies vijf jaar geleden dat ik voor het eerst mama werd. Vannacht rond twaalf uur lagen Richard en ik nog te kletsen in bed. 'Weet je nog, hoe ik rond deze tijd in de weeën zat? Hoe we al een week na de uitgerekende datum waren en hem wel bijna uit mijn buik konden kijken? Hoe hij om 4 uur geboren werd en alle opa's en oma's midden in de nacht wakker gebeld werden met het goede nieuws? Hoe klein we hem vonden?'Van een popje in een wiegje, naar een stoere kleuter met een nieuwe legotrein en een fiets zonder zijwielen. Er komen allerlei clichés bij me opborrelen als ik daar aan denk. Wat is hij snel groot geworden, wat gaat de tijd vlug, wat ben ik trots..

En ik ben ook trots op Sofie. Want sinds een dag of drie draagt zij geen luiers meer overdag. En ze heeft (in tegenstelling tot Tygo die rond zijn tweede verjaardag al zindelijk werd) bijna geen ongelukjes gehad. Wat dus betekent dat ik, ook na vijf jaar, nu ineens met mijn gezinnetje uit de luiers ben. Wat gaat de tijd toch snel.

Ik ga de taart maar eens uit de koelkast halen.

8 opmerkingen:

 1. Een hele fijne verjaardag voor hem!!
  En ook heel erg flink van jullie dochter!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hieperdepiep hoeraa! Voor grote zoon en luierloze dochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd Pauline, met allebei! Ik ben zeer benieuwd wat onze kleine man van een luierloze Sofie gaat vinden. Wie weet krijgt hij ideeën ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hieperdepiep hoera! Gefeliciteerd met je kleine grote mannetje....hij ziet er zo liefjes uit! Dochterlief werd een klein poosje terug ook 5 jaar....ze zijn dan ineens zo groot!
  -x-Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt voor jullie felicitaties. We hebben een heerlijke dag gehad met veel visite, cadeautjes en zon! Sofie is vandaag voor het eerst naar de peuterspeelzaal zonder luier, dus ik ben benieuwd hoe ze dat ervaart.
  En Sas.. Hij is ook heel liefjes hoor. Meestal dan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je meeleest! Laat je ook een berichtje achter?