zaterdag 18 december 2010

Van gore schapen wordt je zen

Op donderdagmiddag rijd ik altijd van Assen naar Groningen en weer terug om mijn vrijwilligerswerk voor Vluchtelingenwerk te kunnen doen. Door weer en wind, ziek of gezond, het gebeurt me zelden dat ik niet ga. Dit jaar is het me wel een keer overkomen. Omdat Richard op donderdag altijd met onze auto naar het werk gaat, ga ik altijd met de Fiat Panda van mijn schoonmoeder. Die staat hier dan toch voor de deur, omdat zij op donderdagmiddag altijd op de kinderen past.

Twee maanden geleden stapte ik in de Pinda (zoals mijn vriend en ik dit nieuwe schattige koektrommeltje altijd noemen) en wilde vertekken. De kinderen en mijn schoonmoeder stonden, zoals altijd voor het raam te wachten, hoe ik het vertrekritueel zou uitvoeren. Motor starten, lichten aan, mistlicht een paar keer aan en uit, waarschuwingslichten aan (niet vergeten uit te doen) en natuurlijk een keertje toeteren. Schrikt u niet, dit gebeurt allemaal op onze oprit aan een doodlopend straatje, dus niemand die er last van heeft.

Toen ik die keer probeerde te strarten, gebeurde er helemaal niets. Na een half uur kwam de pechhulp (mijn oudste peuter zat ondertussen aan het raam geplakt en kreeg als slagroom op de taart ook nog een kleurplaat!) en die meneer constateerde dat de accu kortsluiting had. We moesten naar de garage om een nieuwe accu te kopen. Uiteraard is dat allemaal goed gekomen, maar ik moest inmiddels mijn les in Groningen wel afbellen. Als ik op dat moment nog met het openbaar vervoer was gegaan, waren mijn leerlingen toch al lang weer vertrokken.

Afgelopen donderdag waren de voorspellingen zo slecht dat het er naar uit zag dat ik niet kon gaan. Toch viel het uiteindelijk best mee (vond ik) en ben ik in de auto gestapt. Wel in onze eigen auto, want die ligt iets stabieler op de weg dan de Pinda. Mijn vriend kon ondertussen een keer meerijden met een collega.
Het eerste kwartier was er niets aan de hand. We reden met z'n allen ongeveer honderd, waar normaal honderdtwintig goed te doen is. Het laatste stuk kwam er weer een dikke sneeuwbui en reden we met dertig verder. Maar verder niets aan de hand. Totaal relaxed kwam ik aan in Groningen. (Waar overigens iedereen klaagde over de sneeuw. Mijn vriend was inmiddels weer thuis,want die was teruggestuurd door de politie en mocht vanwege het slechte weer Duitsland niet verder in.)
Ik kan in de auto ontzettend genieten van de natuur om me heen. In dit geval de eindeloze witte sneeuw op de weilanden, de witte bomen, de witte molen bij Haren en de vogels. De mooie witte schapen in het groene gras lijken nu in de sneeuw wel erg goor trouwens.

Op de terugweg was het file en dus was ik ruim een uur onderweg. Ook geen probleem; radio aan en gaan! Heerlijk die tijd voor jezelf, even zonder de kinderen. Je gedachten de vrije loop laten en even helemaal zen in de auto worden. Als ik dan thuis kom kan ik er weer helemaal fris tegenaan. Ik zou het echt elke thuisblijfmoeder aanraden; als je een oppas kunt regelen, ga dan lekker vrijwilligerswerk doen!

6 opmerkingen:

  1. I needed to thank you for this good read!! I certainly loved every bit of it.
    I have got you bookmarked to check out new stuff you post…

    my web-site :: chestfatburner.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hello there! This is my first comment here so I just wanted to give a quick
    shout out and tell you I genuinely enjoy reading through your posts.
    Can you suggest any other blogs/websites/forums that go over the same topics?
    Thanks!

    my website may exercising on A Regular basis eliminate abnormality?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Spot on with this write-up, I truly believe that this website needs a great
    deal more attention. I'll probably be back again to see more, thanks for the info!

    My blog :: Broad grip or perhaps Narrow hold Face united parcel service

    BeantwoordenVerwijderen
  4. This text is priceless. Where can I find out more?


    Also visit my web page; Things To Ask A Person Doctor Before Going Through Gynecomastiasurgery

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wow that was odd. I just wrote an very long comment but after I clicked submit my comment didn't show up. Grrrr... well I'm not writing all that
    over again. Anyway, just wanted to say great blog!


    Here is my webpage; http://chestfatburner.com/

    BeantwoordenVerwijderen
  6. I do not drop a comment, but I read through a few comments on this page "Van gore schapen wordt je zen".
    I do have 2 questions for you if you tend not to mind.
    Is it simply me or does it look as if like a few of these remarks appear like they are coming from
    brain dead visitors? :-P And, if you are writing on other online social sites, I
    would like to follow everything new you have to post.

    Would you post a list of every one of all your social community pages like your linkedin profile, Facebook page or twitter feed?


    Check out my web site - Reveal orient moobs surgery

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je meeleest! Laat je ook een berichtje achter?