vrijdag 3 december 2010

Gat in de markt

Vandaag heb ik een gat in de markt ontdekt. Niet dat ik zelf zo door handelsgeest gedreven wordt hoor. Het is meer dat ik hoop dat er een lezer in dit gat durft te springen.

In de nazomer van 2009 kocht ik voor mijn dochtertje herfstkleertjes en alvast wat accessoires voor de winter. Maat 74 was nog ruim, dus dat leek me een prima maat. Ook kocht ik op de groei vast wat maat 80. Twee maanden later, de mussen vroren inmiddels van de daken, was mijn dochtertje zo eigenwijs om zich niet aan mijn planning te houden. Ze besloot stiekem door te groeien. En dus had ik ineens meer kleding maat 80 nodig. In februari (weet je het nog, 8 weken sneeuw), had ik echt een probleem. Ik had een winterjasje nodig maat 86. Eerst wist ik niet dat dat een probleem was. En dus ging ik gezellig met mijn schoonmoeder en de kinderen de stad in. Eerst naar de C&A. Daar zagen we in eerste instantie heel veel zomerjurkjes en mouwloze shirtjes. In februari. Min 3. Dus vroeg ik aan de verkoopster waar we de winterjassen konden vinden. De verkoopster begon te lachen (echt!) en zei dat die al weken uit de collectie waren. Het was tijd voor de zomercollectie! Uit eindelijk heb ik na lang zoeken nog wat in de uitverkoop van een webwinkel gevonden.
Voor volwassenen begrijp ik nog wel dat ze snel de boel op willen ruimen. Maar voor kinderen? Die groeien ook door buiten het seizoen hoor!

Vorige week ging mijn dochtertjelief van schoenmaat 21 naar schoenmaat 22. Op naar de schoenenwinkel. En echt waar, uitverkocht. De wintercollectie is uitverkocht in de laatste week van november. Het is officieel nog niet eens winter! Ze hebben schattige sandaaltjes met glittertjes en sportschoentjes te over, maar schattige warme laarsjes hebben ze al niet meer. Uiteindelijk heb ik via een webwinkel van een bekende schoenenwinkel nog iets kunnen bestellen. Zwaar in de uitverkoop, dat dan weer wel.

Nu zou je denken dat ik wel leer van dit soort situaties. Maar niets is minder waar. Ik wil namelijk helemaal  nog geen sandaaltjes kopen op dit moment. Maar, zal je zien, als het eindelijk weer mei is en mijn hoofd op standje lente staat, is het leukste en betaalbaarste alweer uitverkocht!

Daarom mijn oproep naar ieder die op zoek is naar een gat in de markt: verkoop kinderkleertjes, schoentjes en accessoires in het seizoen waar ze voor bedoeld zijn. Winterschoenen in de winter, badpakjes in de zomer. Revolutionair!

2 opmerkingen:

  1. Hoi Pauline,

    tweedehands zijn winterkleertjes vaak nog volop te krijgen! Even surfen of naar een winkel en het is zo opgelost. (en goedkoop en milieuvriendelijk ook nog)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor je tip! Heb zelf ook nog wel eens wat gevonden in de tweedehands winkel. Helaas is daar hier niet zoveel keus meer. En als je via Marktplaats zoekt, betaal je veel porto. Toch loont het zeker de moeite om de tweedehands winkels in de gaten te houden!

    Pauline

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je meeleest! Laat je ook een berichtje achter?