zondag 1 juli 2012

Vakantie!!

Studeren, studeren, studeren.. de laatste loodjes de afgelopen weken, wogen het zwaarst. Na de afgelopen tentamenweken kan ik geen boek meer zien. Maar, gisteravond kreeg ik een mail over mijn laatste tentamen; methodologie een 7,6! En dat betekent dus dat ik nu in principe zomervakantie heb, want de hertentamenweken mag ik overslaan :)

In principe, want woensdag hebben we nog een presentatie van een groepsopdracht die we al ingeleverd hebben. Aangezien het een groepsopdracht is en de taken verdeeld zijn, hoef ik het zelf niet te presenteren. Ik hoef dus alleen nog maar een avondje naar de collegezaal om een van mijn medestudenten aan te moedigen. En dan.. heb ik echt vakantie. Pardon, college-vrije weken. Want het is natuurlijk wel de bedoeling dat we wat doen in die weken..

Ik heb me in elk geval voorgenomen om, naast studeren, wekelijks een klus in huis aan te pakken. Mijn doelijst is, na al die weken alleen maar studeren en het meest hoognodige huishouden doen, te lang geworden om in dit blogje te herhalen. Maar ik kan je verzekeren dat mijn huis zelden zo'n puinhoop geweest is. De afgelopen week heb ik al een voorschotje genomen op dit voornemen, terwijl ik wachtte op de uitslagen. Ik heb een paar sta-in-de-weg spullen (denk; kinderstoel, loopfiets) waar onze kinderen nu te groot voor zijn, verkocht via Marktplaats.
En ik heb de knutselkast helemaal uitgemest. Dat heeft als resultaat dat er een boodschappentas (!) vol lege verpakkingen, wc rollen, oude kleurplaten en lege stiften, de grijze container in kon. En de fijne bijkomstigheid is, dat de kinderen nu niet meer hoeven zeuren om verdwenen vouwblaadjes en zoekgeraakte scharen. Ze kunnen alles zelf weer vinden en pakken en netjes terugzetten.

En met mijn andere goede vakantievoornemen ben ik ook vast begonnen; lekker genieten van mijn gezin en de vakantie. En dus sprongen we gisteren met ons gezinnetje in de auto en hebben we heerlijk gewandeld, gespeeld en geluncht bij de Hoornse Plas. Gisteravond hebben we met wat familie van Richard gebarbecued bij mijn schoonouders.
Bij thuiskomst zag ik die mail; Methodologie een 7,6. Joehoe, vakantie! Ik moet na tien maanden blokken, gewoon even aan het idee wennen.
4 opmerkingen:

 1. proficiat hoor!!!! nu nog een goede presentatie dan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heerlijk zeg! vergeet niet te genieten deze vakantie hoor. want ook die weken gaan zo snel voorbij.

  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd en geniet ervan!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh heerlijk Pauline, gefeliciteerd! Die to do lijst heb ik hier ook. De tuin neemt er ook een aardige plek op in. Ik vind dat eigenlijk wel lekker, elke keer als je iets gedaan hebt zo'n voldaan gevoel!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je meeleest! Laat je ook een berichtje achter?