donderdag 19 juli 2012

Herfst

Toen we vanochtend wakker werden, was het nog lente. Een beetje fris, maar een blauwe lucht met een zonnetje. Tygo ging naar school met een skater en een T-shirt. En ik overtuigde hem om toch maar een jas mee te nemen. Gelukkig maar. En gelukkig hebben alle kinderen laarzen op school staan.

Even later ben ik met Sofie op de fiets gestapt. Ze had eigenlijk geen zin. Maar, zo redeneerde ik, een frisse neus zal ons goed doen. Vooral omdat ik weer de hele middag op zolder tussen de stoffige dozen bivakkeer. En met een ijsje in het vooruitzicht gesteld, stapten we samen vrolijk op de fiets.
Na 5 kilometer begon het te druppen, na 10 kilometer waren we helemaal doorweekt en na 15 kilometer waren we weer thuis. Zonder ijsje. Nat tot op ons ondergoed.

En nu, met droge kleren op de bank. Kopje thee. Herfstcatalogus van de H&M doorgebladerd. We zijn al helemaal in de stemming!
Gelukkig schijnt de zon hierbinnen altijd wel. En, zo redeneerde Sofie: "We hebben in ieder geval nu wel frisse neuzen!"

Sofie met frisse neus

Herfst!

Het weer; zonnig, een druppel regen en kans op regenbogen.

3 opmerkingen:

 1. Hier nog geen druppel regen gehad en al de hele dag het zonnetje, zelfs weer aangenaam buiten om geen lange mouwen te moeten aandoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wij hebben al 2 weken vakantie met dit weer.. :(
  maar er wordt beter weer verwacht dus daar hopen we op.

  Gaaf joh, dat voorzadeltje op je fiets!

  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker hè, dat Nederlandse weer dat zo snel om kan slaan.... Maar wel frisse neuzen, en daar ging het om. En wat heerlijk is het juist dán, eerst nat en dan droog op de bank met een kop thee...

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je meeleest! Laat je ook een berichtje achter?