vrijdag 13 april 2012

Niet avontuurlijk genoeg?

Gisteravond had ik het plan opgevat om vandaag met de kinderen weer eens richting Borger te rijden. Daar is het Boomkroonpad en het Lorkenbos. Altijd een groot succes en niet duur.
Vanochtend heb ik een tasje met lekkers gepakt voor onderweg en een tas met droge kleren en handdoeken. Even voor elven kwamen we aan bij het Boomkroonpad. Eerst rondgekeken in het educatieve centrum en kaartjes gekocht. Daarna langs de speeltuin, door de tunnel onder de grond en natuurlijk door de boomtoppen (22,5 meter hoog!). Die route hebben we drie keer afgelegd, de kinderen konden er geen genoeg van krijgen, dus heen, terug en heen ;)

Eenmaal beneden hebben we een route met gekleurde paaltjes gekozen en mijn dappere peuter en kleuter liepen de route van drie kilometer. Onderweg met de gratis folder van alles geleerd over boomsoorten en insecten, leuk geschreven met grappige kinderweetjes. Daarna even uitgepuft met een ijsje om tot slot te genieten van het Lorkenbos. Het Lorkenbos is een speelbos met klimnetten, glijbanen, schommels, maar daarnaast ook heel veel takken, hutten gebouwd door bezoekers, boomstronken, een waterpomp en heeel veeel modder. Vandaar dus die schone kleren in de auto.

Tygo zat tot aan zijn taille onder de modder (letterlijk; het zat in zijn laarzen en in zijn ondergoed) en daarnaast had hij zwarte handjes en zwarte vegen op zijn gezicht. Helaas had ik geen camera meegenomen. Sofie is wat voorzichtiger, maar ook zij was goed zwart. Om drie uur vond ik het genoeg geweest en riep de kinderen bij me om het vertrek aan te kondigen. Ik legde ze uit dat papa had gesmst dat er om half vier een flinke stortbui aan zou komen en dat ik voor die tijd in de auto wilde zitten met de droge kleren aan. Handig, buienradar!
Een bejaard echtpaar liep voorbij en hoorde mij praten tegen de kinderen. Zegt de man tegen de vrouw (wel zo hard dat wij het konden horen natuurlijk); "met die computers is er ook helemaal geen avontuur meer tegenwoordig. Wij vonden dat een verrassing, zo'n bui."
Ik kon me niet inhouden en vroeg de man heel vriendelijk: "Heeft u al naar mijn kinderen gekeken? Het is hier een en al avontuur! Maar die bui, daar bedank ik voor."

Kennelijk vond hij het toch wel een goede tip, want ze liepen daarna ineens vlotter door naar de uitgang en stapten in hun auto, terwijl ik de kinderen aan het omkleden was bij onze auto en de eerste dikke druppels op mijn rug voelde..
Wat vinden jullie? Buienradar checken voor een dagje uit, of is dat nieuwerwets en overdreven?

 (Tip voor wie ook naar het Boomkroonpad wil gaan, in het krantje 'Dagje Drenthe' staan ook dit jaar weer veel kortingsbonnen. Hierdoor betaalde ik slechts 3 Euro voor een volwassene en 1,50 voor een kind boven de vier. Sofie is nog gratis. Deze krantjes kun je ophalen bij elk pretpark wat meedoet en natuurlijk bij de vvv. Het Lorkenbos kun je bezoeken zonder entree te betalen.)

4 opmerkingen:

 1. Hoi Pauline, leuk!
  Ik had er al eens van gehoord, maar nog nooit geweest. Vanaf ons is het best een eindje rijden, maargoed, ik heb ze opgeschreven in mijn agenda! Mochten we dan nog een keer zin hebben in een leuk dagje weg in de (zomer)vakantie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mij betreft heb je groot gelijk dat je het even checkt op buienradar hoor! Wij zijn vorig jaar op vakantie in Drenthe ook naar het Boomkrronpad geweest. Heerlijk vonden we het daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Avontuur is leuk, en onze kleine knul vindt regen ook nog helemaal geen 'vies weer', maar toch liever voorbereid op dat soort dingen hoor. Vroeger luisterde je toch ook naar de weerman op de radio die voorspelde 'af en toe een bui' oid? Jammer genoeg is ons meisje een beetje klein voor dit soort avonturen, de knul zou het boomkroonpad geweldig vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Pauline,
  Leuke blog! Ik vind Drenthe helaas wel erg ver op de fiets ;-) (vanaf Zoeterwoude) maar het klinkt heerlijk. Wij moeten ook gauw zoiets doen. Hier in de buurt dan ;-).
  En buienradar checken is toch gewoon verstandig? Ik heb liever geen regenbui als verrassing en kletsnat geregende kinderen als toetje...

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je meeleest! Laat je ook een berichtje achter?