zondag 5 juni 2011

Give Away; gezichtsmaskertjes

Afgelopen week zat ik bij de kapper om even mijn haar te laten bijpunten. Mijn haar is altijd enorm droog en pluizig en dus pakte de kapster weer eens de botte heggenschaar en hakte er een ruime decimeter af. Prima. Dacht ik. Tot ze weer begon.. 'U heeft wel erg droog haar, daar hebben wij wel wat voor.' Ik; 'Tsja, dat droge haar komt van het zwemmen in chloor. Weet niet of het nog te redden is..' Zij: 'Jawel, wij hebben maskertjes voor het haar. Eens of twee keer per week in het haar aanbrengen. Ik zou u twee keer per week aanraden.' Ik; 'En wat kost dat?' Zij: 'Acht euro, maar dan heb je wel een heel goed maskertje..'
Snel maakte ik de rekensom in mijn hoofd; 8 Euro, twee per week.. Dat gaat me dus ruim 70 Euro per maand kosten! En de kans is groot dat ik gek van de jeuk weer onder de douche vandaan kom. En dat voor een beetje glans? Geen haar op mijn hoofd die daaraan denkt!


Nu weet ik dat er mensen zijn die heel creatief zijn in de badkamer met verzorgingsproducten; beter voor je huid, het milieu en je portemonnee! Mensen die van een mango en een komkommer een heerlijk gezichtsmaskertje kunnen maken. Die kruidige koude theezakjes (?!) op wallen leggen. Die mijn toetje gebruiken om hun benen mee in te smeren na het scheren. En die weten wat voor natuurlijk prutje je in je haar moet doen, om glanzend verzorgd haar te krijgen!


Daarom dit keer een give-away. Wie het leukste, beste, creatiefste of lekkerste recept voor een alternatief verzorgingsproduct instuurt, maakt kans op een gezichtsmaskertje van het merk dat ik al jaren met veel plezier gebruik. Ik heb er drie te verloten (geef eventueel je voorkeur op voor Perzik, Avocado of Chocolade).
Het recept of de tip die je instuurt is bijvoorbeeld voor een gezichtsmasker, een haarmasker, een crème voor een zachte huid, iets tegen pukkels, tegen wallen.. noem maar op! Heb jij de gouden verzorgingstip? Goede ervaringen met de recepten van je oma? Per ongeluk iets ontdekt? Laat hieronder een reactie achter. Op 21 juni, de eerste dag van de zomer, worden de drie winnaars hier bekend gemaakt.

5 opmerkingen:

  1. Leuke giveaway!

    Ik herken je gesprek met de kapster helemaal, en ik zou willen beweren dat ik de oplossing heb. Ik heb namelijk ook altijd gortdroog haar, maar Argan Olie heeft bij mij wonderen verricht. Het o.a. verkrijgbaar bij de tuinen, en kost helaas wel rond de 20 euro.

    Maar ik vind het het geld waard. En ik kan het weten, want ik heb heel veel geld weggegooid aan producten die uiteindelijk toch niet hielpen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mieke kon helaas niet reageren, dus vandaar dat ze me mailde:

    Hallo Pauline,
    Hier volgt mijn schoonheidstip:

    Bewaar het kookwater van de aardappels, laat dit afkoelen en dep er 's avonds vóór het naar bed gaan je gezicht mee. Níet afwassen, dat doe je de volgende morgen pas. Een beproefd middel tegen jeugdpuistjes. De puistjes verdrogen hierdoor. Het is ook beter voor je huid dan bv Clearasil, en goedkoper.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb een zeer goedkope en doeltreffende schoonheidstip. Laat jezelf verwennen door een authentiek moddermaskertje uit de natuur of laat het eelt van je voeten op een kriebelige manier wegknabbelen door kleine visjes.
    Het zijn geen dure zalfjes maar ze werken echt!

    Ik ga voor chocolade of perzik.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Als ik droge benen heb, smeer ik ze eens in met een paar druppeltjes olie (zonnebloemolie, olijfolie, maakt niet zoveel uit), goed laten drogen in het zonnetje, en mijn benen voelen daarna heel zacht aan.

    Mijn kapster vertelde me ook eens om de punten van mijn haar zo af en toe eens in te wrijven met wat olie, en dat dan ook goed laten intrekken. Wel goed opletten voor vlekken :) Ik heb het nog niet geprobeerd, maar ik ben er van overtuigd dat het werkt.

    En dan is er ook nog een goede scrub: http://gedachtesprongetjes.blogspot.com/2010/05/zelf-maken-scrub.html

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb ook een tipje

    Je heb vast weleens eieren over. Doe deze eieren in een schaaltje en kluts ze.
    Stap onder de douche en was je haar met shampoo.
    Na de shampoo, doe je de geklutste eieren in je haar.
    Spoel het goed ui, en je haar is weer helemaal mooi glanzend en stinkt niet!
    Ik doe het elke week en het is echt helemaal super

    Groetjes tijgermika

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je meeleest! Laat je ook een berichtje achter?