maandag 7 maart 2011

Thuisblijfmoeders zijn topsporters!

Afgelopen drie dagen zaten volgestopt met leuke peuter-uitjes. Zo gingen we naar het wekelijkse ouder-en-kind-gym, waar de ouders meestal meer zweten dan de peuters. Klaarzetten, peuters tillen en in de rondte zwieren en natuurlijk alle toestellen weer opruimen. Ook gingen we naar de dierentuin, waar we vier uur lang rondslenteren afwisselen met klimrek klauteren en peuter optillen, zodat ze ook de baby Gekko's kon zien. Daarna weer een eind gereden om de andere peuter weer bij opa op te halen, na een logeerpartijtje. Gisteren gingen we naar het zwembad. Op zich al een uitdaging om alle spullen en alle kinderen in de auto te laden. Constant het gevoel dat ik ondanks twee bigshoppers vol (!!) zwemkleding, handdoeken, badjasjes, slippers, luiers en zwemluier toch nog iets vergeten was.. Dan twee kinderen omkleden, douchen en heel veel vleugeltjes opblazen. Vervolgens drie uur lang plonzen, spetteren, door de stroomversnelling en van de glijbaan. En dan weer douchen, afdrogen en aankleden natuurlijk.

Vanochtend constateerde ik dat we door al die pret toch echt wel wat vergeten waren; het huishouden. Dus. Kindjes wassen, aankleden, ontbijten, naar de peuterspeelzaal. Op de terugweg meteen even boodschappen gedaan. Tuindeur open voor wat frisse lucht en dan maar opruimen, stoffen, boenen, zuigen en dweilen. Om drie uur later naar de peuterspeelzaal te rennen, want ik was een beetje de tijd vergeten.

Vanmiddag mogen ze zichzelf lekker vermaken. Lekker spelen met Duplo, de boerderij of de trein. Op de (nu nog) schone vloer. En ik ga dat lekker een uurtje bekijken. Vanaf de bank. Thuisblijfmoeders zijn topsporters!

1 opmerking:

  1. Héérlijk zo. En dat huishouden: mja. Dat gaat niet lopen, maar zo af en toe moet het toch gedaan worden hé.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je meeleest! Laat je ook een berichtje achter?