donderdag 10 maart 2011

Boeken, boeken en nog meer boeken

Van de week was ik met de kinderen in de bibliotheek. Ze mogen dan van mij altijd ieder zelf een boekje kiezen en daarnaast kies ik nog een voor ze, om voor te lezen. Tygo kiest altijd graag boekjes met hoofdpersonen die hij van televisie herkent. Toen hij nog twee was, waren dat meestal boekjes van de Teletubbies, van Kikker of Muis Plons. De laatste tijd is hij gek op Charlie en Lola en deze week koos hij een boekje van Olivia, dat schattige varkentje van Nederland drie.

Sofie pakt het heel anders aan. Bij voorkeur is het boek van haar keuze groot en met veel plaatjes. Maar dat is niet het belangrijkste. Nee, het moet ook roze zijn. Of wit met roze. En het liefst iets met een prinses of een ballerina op de voorkant. Na weken "Angelina Ballerina" te hebben voorgelezen, hebben we nu "Emma Ballerina". Emma is nog beter dan Angelina, want ze heeft een vriendinnetje die Prinses Sophie heet, of "Prinses Ik", zoals Sofie haar liever noemt.

Snuffelend tussen alle boeken, droom ik een beetje weg. Zou het me lukken om mijn non-fictie boek uit te geven? Wat zouden mijn proeflezers ervan vinden? Zal mijn boek ook in de bieb komen te staan?
Er zit maar een ding op en dat is hard doorschrijven. Het is een boek voor thuisblijfmoeders, door een thuisblijfmoeder. Ik ben bijna bij het slotwoord en dan mogen mijn proeflezers aan de slag. Zou het helpen als ik een bekende roze ballerina op de kaft zet?

1 opmerking:

  1. hahah zo herkenbaar!!!
    ben zelf ook naar de bieb geweest deze week
    en met een aardig stapel boeken teruggekeerd. Voor mijn jongen vooral avi leesboekjes maar dan wel over schepen en varen. en mijn jongste neemt het liefst de hele bieb mee naar huis en tja als het prinsessen zijn is zij tevreden....

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je meeleest! Laat je ook een berichtje achter?