maandag 18 juli 2011

Ouderparticipatieweek

Het voelt als een soort finale, de laatste ronde voordat we eindelijk over de finisch komen. Een laatste kans om dingen op te ruimen, te regelen, af te spreken en te fotograferen. Ik word er in huis ook helemaal poetserig van. De laatste week voor de zomervakantie; bij ons ook wel bekend als de 'ouderparticipatieweek'.

Het begon vandaag meteen al goed. Sofie heeft het eindfeest van de peuterspeelzaal. Het thema is waterpret, dus graag laarzen en droge kleren mee. En natuurlijk de gebruikelijke luier, doekjes en ook de fotocamera. Want papa's en mama's mogen een kwartiertje komen kijken om foto's te maken. Door de gietende regen ben ik net naar huis gelopen. Thema dit jaar in ieder geval geslaagd.
Vanmiddag ga ik met haar voor de laatste keer dit schooljaar naar fysiotherapie, ook daarvan hebben we dan een paar weken vakantie. Vanavond sport ik zelf voor de laatste keer, pas de eerste week van september beginnen we weer. De komende weken zal ik dus zelf dingen moeten bedenken om mijn buikspieren te trainen en conditie op peil te houden.

Morgen mogen we helpen om de basisschool van de oudste vakantieklaar te maken. Dat betekent dus voor iedereen; emmer en sop in de aanslag en niet lullen maar poetsen! Alles weer opruimen en schoonmaken, zodat onze kleuters na de vakantie weer fris kunnen beginnen.
En dan woensdag afscheid van die lieve peuterjuf die met pensioen gaat (nog even cadeautje voor bedenken). 'S middags zwemles niet vergeten. Donderdag rustdag. Dan doen we even niets voor het laatst en nemen we ook geen afscheid. Dan mag ik mijn eigen huis poetsen en heeft Tygo zijn laatste gewone schooldag. Vrijdag is het een korte ochtend, met uitreiking van de rapporten, waarbij de ouders een kopje koffie aangeboden wordt. Ze beginnen later en moeten eerder weer opgehaald, zodat ik net zo goed even in de auto kan wachten. Terwijl wij daar koffie drinken of in de auto wachten, moet Sofie eigenlijk op de peutergym zijn, want de laatste keer voor de vakantie, dat is toch wel speciaal. Ik denk dat ik oma maar inschakel voor gym dit keer!

Pfff. en na deze week is het eindelijk vakantie. Dan begint het grote feest pas echt en moeten thuisblijfmama's extra hard aan het werk. Ik denk dat ik in september een weekje vakantie neem. Ik kijk er nu al naar uit.

2 opmerkingen:

  1. Hier is het al vakantie voor de derde week en we gaan door tot de tweede week van september.Mss. een ideetje, een leuke foto van kindje op een gekleurd stevig karton/papier met een print van de hand ernaast? Dag juf!
    Geniet ervan!
    groet, Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier ook bijna vakantie tja en de laatste schoolweek brengt altijd extra drukte met zich mee. Maar ik geniet enorm van de zomervakantie! even geen strak schema en lekker de touwtjes iets laten vieren. Ik heb echt geen behoefte aan vakantie als ze weer naar school gaan. Wel is het ook weer lekker dat het ritme er toch weer in komt dan.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je meeleest! Laat je ook een berichtje achter?