donderdag 12 mei 2011

In de dozensupermarkt

Vanmiddag las ik in een oudere Libelle een stukje van een vrouw die graag een geheim met ons wilde delen. Deze vrouw leeft ver boven haar stand. Denk daarbij aan een villa, twee dure auto's, de kinderen op hockey, hele gezin draagt alleen maar merkkleding en drie keer per jaar naar het buitenland op vakantie. Haar man had een goedlopend computerbedrijf. Ja, dat is dus meteen het probleem. Hij had een goedlopend bedrijf. Door de crisis is dit helemaal in de soep gelopen. In plaats van de tering naar de nering te zetten, besluiten ze om duizenden Euro's van haar ouders te lenen, zodat ze hun 'stand' nog een poosje vol kunnen houden. Ondertussen hopen ze dat er een wonder geschiedt en het bedrijf gered wordt. Het ergste vindt ze nog wel, dat ze nu zo'n groot geheim met zich meedraagt. Ze praten er met niemand over, want dat wil haar man niet. Ze kan nu zelfs niet meer naar de 'gewone supermarkt', maar moet in plaats daarvan 'boodschappen doen bij de supermarkt waar de de producten zelf uit de dozen moeten halen.' En dat vindt ze verschrikkelijk.

Vanavond ben ik even naar de Lidl gereden voor wat weekendboodschapjes. Naast mij parkeerde een hele grote zwarte, glimmende Opel. Uit die Opel stapte een meneer met een heel chique zwart pak met stropdas. Hij deed de achterklep open, klopte (echt waar!) wat pluisjes van zijn zwarte hoedenplank, pakte een zwart klapkrat, deed hem in een karretje en liep voor mij uit de Lidl in. Meteen na het hekje pakte hij een plastic fles met de allergoedkoopste ranja. En ik kon maar een ding denken.. zou hij de man zijn van die vrouw van de Libelle?

7 opmerkingen:

 1. hahaha, wat een smakelijk verhaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een prachtig boogje, ik hoop dat ik je mag volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Mirjam, ik hoop dat je mij wilt volgen! Iedereen is van harte welkom om mee te lezen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg he? Dat mensen daar nou zo ongelukkig van worden, van die dozen... Ik heb op een accountants kantoor gewerkt en ik kan je verzekeren dat de rijkste en hardwerkende ondernemers √°ltijd een koopje willen hebben. En nu (ik ben al 14 jaar gestopt met werken)kom ik ze nog steeds tegen bij de aldi en lidl! Je moet altijd goed blijven nadenken en geen geld over de balk smijten, ook al zwem je er in. Veel ondernemers die dat wel doen, overleven het nooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vraag me meteen af hoe waarheidsgetrouw dit stukje was. Ik heb namelijk precies hetzelfde verhaal gelezen. Maar NIET in de Libelle. Volgens mij in een flair van een paar weken geleden....
  Of zou die mevrouw het echt zo vreselijk vinden dat ze het in zoveel mogelijk bladen wil krijgen?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb het ook gelezen, geen idee meer waar, maar niet in de Libelle denk ik, aangezien ik die nooit lees. Maar hoe dan ook, het is een interessant gegeven, vind ik ook. En leuke stukjes van jou, ga ik vaker lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kwam ook eens bij de A.ldi binnen en had buiten al een peperdure kar gezien. Bij binnenkomst waaide de dure lucht je al tegemoet. Ik deed boodschappen en passeerde het al wat oudere echtpaar en hoorde ze zachtjes zeggen: Hier hebben ze het ook en veeeeeeel goedkoper, Ja he,we gaan nog eens hier heen.
  Zo ongeveer ging het,ik vond dat leuk hoor.
  Groet,
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je meeleest! Laat je ook een berichtje achter?