vrijdag 25 februari 2011

Als jij in mijn schoenen stond

Als ik in jouw schoenen stond, was ik nooit gestopt met werken. Had ik die interessante cursussen gevolgd. Had ik nu een leuke carrière en veel meer inkomen. Had ik nu een koophuis, twee auto's en twee vakanties per jaar. Als ik in jouw schoenen stond, had ik aanzien op verjaardagsfeestjes en bracht ik mijn kinderen naar de crèche, zonder pijn en met weinig moeite. Was ik sowieso pas na mijn dertigste begonnen aan kinderen, omdat dat carrière-technisch gezien nou eenmaal beter is. Als ik in jouw schoenen stond had ik nu dus geen gat in mijn cv.

Maar ik sta niet in jouw schoenen. Ik ben vier jaar thuis gebleven bij mijn lieve kinderen, die ik nog zo klein vind. Ik ben moeder. Ik heb vrijwilligerswerk gedaan, workshops gevolgd en ik was mantelzorger. Ik heb een boek geschreven, wat bijna af is. Ik heb heel veel levenservaring opgedaan, elke dag geleerd en mezelf ontwikkeld. Maar ik heb geen werkervaring. En dus heb ik nu een gat in mijn cv.

Als ik in jouw schoenen stond, was alles anders gelopen. Had ik anders gelopen.

Of was ik dan gestruikeld?

Jij wil in mijn schoenen staan

4 opmerkingen:

 1. Een beetje een dubbel logje he... Maar wel zeer herkenbaar...
  Ik zocht zelf nog mijn weg op werk-vlak toen ik thuis bleef voor mijn kinderen, eerst als onthaalmoeder en daarna (nu al 1.5jaar) als huismoeder. Ook ik denk soms aan de toekomst op dit vlak maar probeer er toch niet teveel mee bezig te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lastig blijft dat he.. ik heb een dochtertje en afgezien van wat bijbaantjes nog nooit gewerkt :)

  Ben wel benieuwd wie mij straks aan wil nemen :) Maargoed, aan de andere kant, wij en jij ook redden ons nu ook! Dus het komt allemaal goed ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb gewerkt tot ik zwanger werd van onze zesde en noodgedwongen thuis moest blijven door een liesbreuk. Ik ben toen zes maanden zwanger thuis geweest en nam daarna nog loopbaanonderbreking en ben dat blijven doen. En dat bevalt mij zeer, zeer goed. Maar ik werkte ook wel graag, maar mijn leven is gewoon anders gelopen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er zijn vast ook heel veel mensen die (stiekum) in jouw schoenen willen staan. Ik wil graag kinderen en twijfel wat te doen als het zo ver is...zonder mijn inkomsten (ik verdien het meeste van ons tweeën) kunnen we onszelf niet eens onderhouden. Laat staan een kind...
  Je ziet je kinderen opgroeien en dat kan niemand je meer afpakken!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je meeleest! Laat je ook een berichtje achter?