donderdag 29 november 2012

Drie voelt ongeveer net zoals vijf.

En zo is er zomaar een maand tussen mijn vingers door geglipt. Een maand waarin ik ontzettend veel gedaan heb, maar niet tot bloggen kwam.

Allereerst iets over de kinderen.. afgelopen maand is onze dochter Sofie 4 jaar geworden. En dus hadden we een heel leuk en gezellig feest met als cadeautjes heel veel My Little Pony's, Filly Fairies, Prinses Lillyfee en roze knutselspullen. En verder natuurlijk slingers, roze balonnen en taart met vlinders. Gelukkig was het ook herfstvakantie en kon Sofie even wennen aan het idee dat ze nu ook een echte kleuter is, net als haar broer. De dag na haar verjaardag vroeg ze me; 'Hoe voelt vier zijn eigenlijk, want ik voel me nog net of ik drie ben?' Waarop Tygo antwoordde: 'Vier zijn voelt ongeveer net zoals vijf zijn.'

De maandag daarop mocht ze eindelijk voor het eerst naar school. Daar keek ze het laatste jaar al naar uit! Ze gaat op maandag (tekendag), dinsdag (knutseldag), donderdag (schilderdag) en vrijdag (bakdag) naar de groep 1/2 combinatiegroep, waar Tygo ook in zit. Op woensdag is het 'grote kleuter/ handwerk dag' en dan mag Sofie een dagje thuisblijven. Die dag heeft ze ook wel nodig, want ze vindt school interessant en gezellig, maar vooral ook heel vermoeiend. De hele woensdagochtend hangt ze wat op de bank of gaat wat schilderen ("verven is mijn lievelingshobby!") om tot rust te komen. Heerlijk om dan nog een ochtendje alleen met mijn kleine-grote meisje te kunnen knuffelen.

En ook Tygo maakt grote sprongen voorwaarts. Hij is met zijn zwemles overgestapt van fase 2, naar fase 3. Dat is bij ons de laatste fase en betekent oefenen met het zwemmen met kleren aan en duiken door het gat. Eigenlijk verwacht ik wel dat hij in het nieuwe jaar, naar anderhalf jaar zwemles, af mag zwemmen voor zijn A diploma en ik ben natuurlijk erg trots op hem!

In november was er voor ons nog veel meer te beleven. Zo zijn we naar een pretpark geweest (dit mochten ze zelf kiezen, omdat de kinderen nu beide zonder zijwielen kunnen fietsen) en natuurlijk zijn we nog een keer een dag op visite gegaan bij ons kersverse neefje Tristan, inmiddels alweer 6 weken jong en in maat 62 gegroeid. Jammer dat ze zo ver weg wonen, dat we ze maar eens in de maand zien.
Verder vierden we Sint Maarten, waarbij de kinderen met echte uitgeholde pompoentjes langs de deuren gingen en heel veel snoep ophaalden. En we keken (met griep) naar de intocht van Sinterklaas op televisie dit jaar, met heel veel pepernoten.
Verder zijn we weer kleine stapjes verder met de zolderverbouwing, ik hoop dat we die voor het einde van het jaar eindelijk af kunnen ronden. En ik heb ook nog een pittig tentamen Methoden en Technieken achter de kiezen, waarvoor ik heel hard werkte, maar met een resultaat waar ik erg trots op ben; een 8,1!

En ook de komende weken zal ik niet stilzitten. Vanavond bak ik twee cakes voor de school, voor de adventmarkt. Ik zal daar morgen ook een half uurtje helpen met kaarsjes rollen, grabbelen, adventkransen maken of thee en cake verkopen. Wel een vreemd idee, dat maandag al de eerste advent begint. De dag nadat we Sinterklaas thuis gevierd hebben. Advent. Een tijd van stilte, rust en bezinning. We steken de eerste kaars aan. En twee dagen later staat Sinterklaas op school op de stoep! Wat een tegenstelling dit jaar.
Voor mij is er ook nog geen tijd voor rust en bezinning, want komende week houd ik een presentatie over mijn referaat (over hechtingsgedrag bij kinderen die de kinderopvang bezoeken) en deze periode volg ik de vakken testtheorie en wetenschapsfilosofie.
Maar eigenlijk geniet ik ook nog wel even van de drukte, de energie en het enthousiasme. Het bruisende van het Sinterklaasfeest, de spanning van het schoenzetten en alle zoetigheid. Ik denk dat voor mij de bezinning en rust komt in de vierde adventweek; dan is het voor ons hele gezin een weekje kerstvakantie :)

6 opmerkingen:

  1. Kinderen kunnen zulke leuke uitspraken doen maar best vaak is het nog een waarheid als een koe ook.
    Gezellig allemaal zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad heel veel beleefd zo te lezen, maar ondanks de grote drukte lijkt het jullie toch super te gaan, heel leuk om te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is een prachtig cijfer inderdaad. En methoden en technieken is vrij saaie stof herinner ik me.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel fijn om te lezen, en leuk dat er nog zo'n bezige bijen zijn als mij! Ik studeer ook, twee kleine kids, werk meer dan fulltime en heb in januari een examen Methoden en Technieken :D Heel veel succes alleszins!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk om te lezen dat het goed gaat, prachtig cijfer zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. fijn om dit zo te zien en kim? Je bent niet de enige bezige bij hoor! Ik werk, studeer en heb een eigen bedrijf :-) Hoe drukker hoe beter en hoe rijker je leven is!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je meeleest! Laat je ook een berichtje achter?