dinsdag 2 oktober 2012

Synchroniseren

Omdat mijn kinderen 'maar' 17 maanden schelen, hebben ze ook veel dingen gemeen in hun ontwikkeling. Zo hebben ze in hun peuterjaren een half jaar samen op de peuterspeelzaal gespeeld en samen een jaar rondgerend bij peutergym. Het afgelopen jaar was dat echter heel anders.
Tygo is vorig jaar naar de basisschool gegaan. Sofie liet hij alleen, maar gelukkig net zo vrolijk, achter op de peuterspeelzaal. Ook begon hij met zwemles, nadat hij peutergym had afgerond. Sofie verruilde toen peutergym voor peuterdans.

Heel leuk allemaal, maar voor mij betekende dat, dat ik een soort turbo-chauffeur werd. Afgelopen jaar moest Tygo aan de ene kant van de stad beginnen op de basisschool om half negen. Sofie begint op de peuterspeelzaal aan de andere kant van de stad... tussen half negen en kwart voor negen. Gelukkig kon ik met de peuterjuf wel een dealtje sluiten dat Sofie om negen uur gebracht mocht worden. Maar een gevlieg blijft het. En dan Sofie halen om half twaalf en Tygo om een uur. En Tygo op zaterdag zwemmen, Sofie op dinsdag dansen.

Gelukkig komt er over drie weken een einde aan een groot deel van dat gevlieg. Onze kinderen gaan weer wat meer synchroon lopen. Sofie gaat na de herfstvakantie naar groep 1, in de combinatiegroep met Tygo in groep 2. Dansles is inmiddels afgerond en na de kerstvakantie begint Sofie ook met zwemles. Weliswaar op een andere tijd, maar een stuk overzichtelijker.
En zelfs wat goedkoper! Want op zowel de peuterspeelzaal als op de school krijg je bij het tweede kind korting, dus betaalden wij afgelopen jaar voor beide kinderen het volle pond.

Nog drie weken. En dan moet ik mijn informatiestukje op deze blog weer aanpassen. Dan ben ik een trotse moeder van twee kleuters :)

3 opmerkingen:

 1. Wat leuk, bijna 2 kleuters :-)
  Hier doet enkel oudste (al) iets, en dat is 2x in de week atletiek, s'avonds. en ik ben blij dat het niet nog meer is hoor :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben met de kinderen afgesproken dat ze elk een ding (sport) per week doen. Peutergym/ dans hebben wij voor ze gekozen. Nu volgt er een periode van door ons verplichte zwemlessen. Als ze hun A diploma hebben mogen ze van mij zelf weer een sport kiezen, of door voor B, dat kan natuurlijk ook. Tygo heeft het erover dat hij graag op scouting wil na zwemles en Sofie wil graag op ballet. Maar, dat duurt allemaal nog wel even, dus we zien het wel ;)
   Zitten jullie kinderen niet op zwemles?

   Verwijderen
 2. herkenbaar stukje mijn 2 jongsten schelen ook "maar 18 maanden "... en gaan veel samen op , en zie dat ze echt minder behoefte aan speelvriendjes van school ofzo hebben omdat ze altijd al elkaar hebben om mee te spelen :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je meeleest! Laat je ook een berichtje achter?