donderdag 8 maart 2012

Leuker kunnen we het wel maken!

Leuker kunnen we het wel maken..
Ik dacht ongeveer zo..

- Je opent de download pagina van de belastingdienst om aangifte inkomstenbelasting te doen (en hij werkt meteen!)
- Dan komt er een openingsscherm. Welkom, Pauline! Leuk dat je er ook dit jaar weer bij bent. We hebben je wel een beetje gemist, dus laten we gauw aan de slag gaan.. Luister je nog steeds naar radio 3 FM?
- Je kunt nu aanvinken welke radiozender je op de achtergrond hoort (3FM, Sky Radio, Radio 3, of radio stilte..)
- Klik nu het thema aan, wat je dit jaar het meeste aanspreekt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een lente thema, je muis-pijltje verandert in een vlindertje, de aanvink-vakjes zijn voorzien van bloemetjes. Of liever een horrorthema met een schedel als muis-pijltje en druppels bloed in de hoekjes van je scherm? Dieren? Je favoriete band? Ook prima.
- Natuurlijk krijg je altijd geld terug, bijbetalen is gewoon niet leuk. Al zou je het hele jaar 5 Euro teveel per maand afdragen; 60 Euro terugkrijgen is beter dan niets. Een sigaar uit eigen doos? Laat mij maar in die waan!
- Op de laatste pagina word je uitvoerig bedankt voor de bijdrage die je dit jaar weer hebt geleverd aan de maatschappij. Bij voorkeur, net zoals bij Plan, een overzicht van de goede dingen die met jouw geld gedaan zijn in jouw regio. Dankzij jou heeft de school om de hoek, nu geen lekkend dak meer! Dankzij jou kunnen de bejaarden uit het tehuis in jouw wijk weer veilig over straat; stoeptegels liggen weer recht en straatlantarens verlichten het pad. Dankzij jou kan de buurtconciërge aan het werk blijven, hoeft de bibliotheek niet gesloten te worden en krijgen we binnenkort een nieuw speeltuintje in het park.

Daar word je toch vrolijk van?
"Belastingdienst. Leuker kunnen we het best maken."

4 opmerkingen:

  1. Mmm... in belgië is het toch een beetje anders hoor... :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik word er in ieder geval vrolijk van! Leuke ideeën! :D Toch maar doorsturen naar de B-dienst?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oja, die laatste, dat is een goed idee. Dat je nog wat geld extra moet betalen maar dan wel inspraak hebt in de bestemming, een of ander goed doel mag kiezen.... Briljant.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je meeleest! Laat je ook een berichtje achter?